Website laten maken

Gelijk weten wat het kost om een website te laten maken zoals jij die voor ogen hebt? Vul je het aanvraagformulier in en ontvang direct vrijblijvende offertes van aanbieders bij je in de buurt. Start met vergelijken.

Online vindbaarheid en zichtbaarheid van een goede onderneming is ontzettend belangrijk. Misschien beschikt jouw bedrijf nog niet over een website of is deze in de loop der jaren sterk verouderd. Kortom, tijd om in actie te komen om nieuwe en meer bezoekers naar jouw website te trekken! Online vind je een grote verscheidenheid aan website bouwers, van goedkoop tot zeer prijzig. Bij WebsiteWise kan je met een simpele aanvraag direct verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Van webdesign, SEO en complete huisstijl verzorging. Eerst meer weten? Lees dan verder.

Zelf maken of uitbesteden?

Het is belangrijk dat de professionele uitstraling van je bedrijf doorklinkt in je website. Het is je online visitekaartje en is het eerste wat klanten zien als ze je opzoeken. Daarnaast is belangrijk dat je website goed online gevonden kan worden in zoekmachines, zoals Google. Het is daarom belangrijk dat je website wordt opgemaakt door een professionele webdesigner.

Professionele website

Een goed functionerende website een speelt een belangrijke rol. Een slechte website jaagt namelijk potentieel nieuwe klanten weg, voordat ze jouw diensten goed hebben kunnen bekijken. Waar moet je onder andere opletten bij het goed inrichten van jouw bedrijfswebsite?

 

Stel je doelgroep en doelstelling vast. Definieer voor jezelf wat je wilt bereiken met je bedrijfswebsite en bepaal welke doelgroep daarbij hoort. Moeten bezoekers bijvoorbeeld jouw producten kopen, de blog lezen of hun contactgegevens achterlaten? Bedenk dit goed voordat je een webdesigner kiest. Op deze manier kan een webdesigner snel een beeld schetsen van de mogelijkheden en komen jullie snel tot een goed resultaat. 

 

Stel je budget voor de website vast. Bepaal van te voren goed hoeveel tijd en geld je in de website wil steken. Maak dit ook duidelijk aan de webdesigner, zodat dit afgestemd kan worden met de wensen en eisen die je hebt voor de website. Het maken van een website kan je zo duur maken als je zelf wilt.

 

Denk na over beheer en onderhoud. De lancering van je nieuwe website is slechts het begin. Bedenk van te voren goed na hoe je het beheer en onderhoud van je website wilt regelen. Zo moeten periodiek updates en back-ups worden gemaakt om de veiligheid van je website te garanderen en problemen in de toekomst te voorkomen. Daarnaast moet de vindbaarheid van je website continue worden verbeterd.

De mogelijkheden en opties

Een website laten maken kan op diverse manieren. Je hebt hierbij de keuze uit een template website of een maatwerk website.

Template websites, worden opgebouwd vanaf een bestaand format en staat de vorm van de pagina vast. Dankzij het template hoeft de website niet volledig vanaf de grond te worden gebouwd, maar richt je slechts de bestaande pagina’s in met je eigen teksten, afbeeldingen en kleuren. Als je een betaalbare website wilt maken, is dit een uitstekende keuze. Een veelgebruikt platform hiervoor is het CMS WordPress. Ongeveer 60% van de websites wereldwijd draait op WordPress. Met WordPress kunnen alle soorten websites worden gestart van simpele blogs, tot webwinkels of een jobboard website. Doordat wordt gewerkt vanaf een template zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij een maatwerk website.

Maatwerk website bestonden slechts voor de tijd van templates. Als je kennis hebt van HTML en CSS kwam je al een heel eind. Tegenwoordig zijn er moderne en uitgebreide websites nodig die kunnen draaien op veel verschillende schermen als smartphones, laptops, tablets en desktops. Het programmeren van een moderne maatwerk website kost dan ook veel tijd en meer geld. Het grote voordeel van een maatwerk website is uiteraard een apart design zonder technische beperkingen. Jij bepaalt als opdrachtgever hoe de website eruit ziet en bent niet afhankelijk van onnodige functies zoals bij WordPress. Ook hoef je de template met plugins niet te updaten als de website eenmaal draait.

Wat kost een website?

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Afhankelijk van je wensen en eisen kunnen kosten voor een website enorm verschillen. Een basis website wordt al gebouwd van slechts een paar honderd euro. Voor de bouw van een maatwerk website kunnen de kosten oplopen tot wel €15.000,-. Hetzelfde geldt voor de kosten van beheer, onderhoud en marketing. De hoogte van de kosten kunnen worden bepaald door verschillende factoren:

  • WordPress of maatwerk website?;
  • Bestaande website of volledig nieuw ontwerp?
  • Zelf content vormgeven en schrijven of uitbesteden aan een professional?
  • Zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud of uitbesteden aan een professional?
  • Ga je zelf aan de slag met je zoekmachine optimalisatie of besteed je dit uit?

Meer weten over de kosten? Lees hier verder.

Goedkope website laten maken

Bij het kiezen van de juiste webdesigner speelt niet alleen de prijs een rol. Uiteraard wil je niet teveel betalen voor een goed werkende website, maar bekijk ook de ervaring en beoordelingen van de website bouwer. Een goedkope website laten maken is niet altijd een goede website. In de meeste gevallen tonen webdesigners voorbeelden van websites die zij hebben ontworpen. Om te weten wat een website laten maken voor jouw specifieke bedrijf kost, is het verstandig om diverse offertes bij meerdere webdesigners aan te vragen. Zo beschik je over een goed overzicht van de te verwachte kostprijs Hierbij geldt dat de goedkoopste niet altijd de beste is.