Webshop laten maken

Binnen no-time een professionele webshop laten maken? Vul je het aanvraagformulier in en ontvang direct vrijblijvende offertes van onze aanbieders bij je in de buurt. Start met vergelijken!

Een goede webshop neerzetten  is een uitgebreid proces. Het online verkopen van producten en het genereren van inkomsten met e-commerce is interessant en avontuurlijk. Het bouwen of laten maken van een webshop behoeft de nodige stappen. Welk webwinkel systeem ga je gebruiken? Wie regelt het beheer van de webshop? Hoe trek ik zoveel mogelijk bezoekers naar mijn webshop? Onze aanbieders kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en het opzetten van je webshop. Geïnteresseerd in de mogelijkheden. Lees dan snel verder.

Webshop laten maken

Bij het laten ontwerpen en bouwen van een webshop of webwinkel zijn een aantal aspecten belangrijk. Vanzelfsprekend moet de webshop een professionele uitstraling hebben en gemakkelijk in gebruik zijn. Daarnaast zijn de online vindbaarheid, zichtbaarheid en juiste functionaliteiten ontzettend belangrijk voor een webshop. Denk daarbij aan:

 • makkelijk te beheren en aan te passen producten;
 • vriendelijk responsive design voor alle apparaten;
 • je eigen huisstijl en identiteit;
 • koppeling met verschillende betaalsystemen (paypal, iDeal, creditcard);
 • SEO-optimalisatie om bovenaan in Google te verschijnen;
 • razendsnelle hosting voor een goede gebruikerservaring.

Welk e-commerce systeem past het best bij mij?

Webshops kunnen worden gebouwd in verschillende CMS (Content Management Systemen. Met deze systemen bouw je relatief goedkoop en gemakkelijk de beste webwinkels. Drie populaire webshop systemen zijn Opencart, Magento en Woocommerce. We nemen de belangrijke voordelen en nadelen met je door:

Opencart

Beginner? Dan is het een goede keuze om een Opencart webshop te laten maken. Opencart is een relatief en eenvoudig webshop systeem. Wij raden Opencart aan voor kleine en middel-kleine bedrijven. Voor grote bedrijven is systeem vrij beperkt.

Voordelen.

Opencart is relatief goedkoop en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast neemt het niet veel RAM geheugen in, wat de snelheid van de wesbshop ten goede komt. Je hoeft niet veel geld te steken in dure servers.

Opencart is een open source wesbshop systeem. Dit houdt in dat de software eenvoudig te koppelen is aan je andere software en je gemakkelijk aanpassingen kan maken in de openbare code

Opencart is gemakkelijk uit te breiden met verschillende applicaties. Op deze manier maak je jouw webshop volledig naar je eigen huisstijl.

Nadelen.

De uitbreiding van de webshop functionaliteiten gebeurt met plug-ins. Afhankelijk van je wensen en eisen kunnen de kosten hoog oplopen.

Het platform is onvoldoende geschikt voor grote webshops. Voor een grote webwinkel raden wij Magento of WooCommerce aan.

Magento

Magento is een breed gebruikt systeem voor (grote) webwinkels. Eén op de vijf van de 100.000 grootste e-commerce bedrijven draait op Magento! Het systeem is volledig naar eigen wens in te richten met verschillende plug-ins.

Voordelen.

 • Compleet systeem met uitgebreide functionaliteiten en opties.
 • Zeer actieve community die problemen snel oplost
 • Perfect voor zowel kleine als grote bedrijven
 • Lage ontwikkelingskosten en onderhoudskosten
 • Goed online vindbaar en zichtbaar met aangepaste keywords en metatags

Nadelen.

 • Magento is een groot systeem en heeft voldoende serverruimte nodig om goed te kunnen draaien. Dit is kostbaar.

 • Magento is minder vriendelijk in gebruik van Opencart en kan daardoor minder aantrekkelijk zijn.

WooCommerce

Ben je bekend met WordPress? Dan is Woocmmerce zeer geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven. WooCommerce beschikt over zeer veel functionaliteiten en is met een breed scala aan plug-ins volledig naar wens uit te breiden.

Voordelen.

 • Gemakkelijk zelf te onderhouden en producten toevoegen
 • De webshop draait op WordPress, dus geen krachtige dure servers nodig
 • Grote community voor ondersteuning en advies
 • Groot aantal plug-ins om je webshop volledig naar wens in te richten
 • Overzichtelijk dashboard met informatie over verkopen, gemiddeld bedrag per bestelling, verkoop per datum, statistieken per individuele gebruiker

Nadelen.

 • Minder geschikt voor bedrijven die snel willen opschalen en uitbreiden

 • Te ingewikkeld voor bedrijven die simpele producten willen verkopen

Wat kost een webshop?

Afhankelijk van het systeem en omvang kan een goedkope webshop worden gebouwd vanaf ongeveer €900,-. De tarieven van het ontwikkelen van een webshop kunnen echter al snel oplopen bij de toepassing van meer functionaliteiten. Daarbij kunnen webshops net als websites van een template worden gebouwd of vanaf de grond met maatwerk. Vraag hier een vrijblijvende offerte op, zodat je goed kan vergelijken.

Het overgrote deel van de kosten wordt bepaald door het aantal uren dat een webdesigner in de webshop moet steken. Het is belangrijk om je webshop goed te laten vormgeven. Bezoekers moeten gemakkelijk door de producten kunnen browsen voor het doen van aankopen. Als de webshop onvoldoende functioneert zullen bezoekers niet kopen en terugkomen.